TSE Standardı ve SÜSBİR

Süs bitkisinde TSE standardı resmi ya da gayrı resmi alanda sektörün bilinirliğinin, resmi olarak kabul görmesinin, gelişmesinin en önemli kanıtı.

Bir meslek kuruluşu olarak SÜSBİR’in kurumsal yapısı, giderek öne çıkıyor ve önemli bir sektörel güç olarak ağırlığını daha fazla hissettiriyor. SÜSBİR’in Süs Bitkileri Sektörü Pazarlama Sistemlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı 17-18 Şubat tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Hiç evelemeden gevelemeden söyleyelim. Çalıştay, SÜSBİR’in bugüne kadar gerçekleştirdiği en iyi organizasyondu. Çalıştayda oluşan çalışma grupları ve çalışma gruplarının tartışmaları ve raporları hepsi çok dikkat çekiciydi. Raporlarda özetlenen öneriler yavaş yavaş uygulamaya da geçiriliyor. Yine 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan çalışmalar ve diğer bölgesel birlik faaliyetleri için de aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz.

Asıl önemlisi ise birliğin üç senedir TSE ile birlikte yaptığı çalışma sonucu süs bitkisinde üç standardın kabul edilmesiydi. Bize göre süs bitkilerinde TSE standardı resmi ya da gayrı resmi alanda sektörün bilinirliliğinin, resmi olarak kabul görmesinin, gelişmesinin en önemli kanıtıdır. Süs Bitkileri ve Peyzaj Sektörü bu standartların belirlenmesiyle uluslararası piyasada da daha fazla dikkate alınacak ve tanınacaktır. Nitekim İtalyanlar, Hollandalılar üreticilerimizden çeşitli ürünleri talep etmeye başladı. Yalova, Kestel ve Ödemiş Bayındırlı üreticilerle temasları sürüyor. Alınacak çok yol var ama emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Paylaş:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir